Sat. Sep 25th, 2021

Apartamente de vânzare în Cartierul Movas

4 min read

Proiectul rezidențial din zona Movas a municipiului Vaslui este în plină expansiune. Constructorul lucrează în ritm alert la primul bloc de locuințe, unde se execută lucrări de cămășuire, zidării, închideri vitrante, compartimentări, etc. În perioada septembrie-octombrie 2022, primul bloc al ansamblului rezidențial va fi finalizat.
Interesul pentru noul cartier de locuințe este imens, fiind semnate deja primele precontracte cu beneficiarii. În condițiile în care piața materialelor de construcții cunoaște o creștere a tarifelor, este posibil ca și prețul pe metrul pătrat construit în zona Movas să fie ajustat. Persoanele care se hotărăsc să cumpere un apartament în luna următoare vor avea parte de o facilitate importantă. Mai exact, precontractele care vor fi încheiate cu beneficiarii se vor parafa la prețul de vânzare stabilit inițial. In luna mai 2021 au început lucrările la ansamblul rezidențial din zona Movas. Cartierul rezidențial va avea cinci blocuri cu 10 etaje și o gamă largă de facilități: spații comerciale, puncte de recreere, parcări, locuri de joacă etc. Municipiul Vaslui este vazut de finatatorul proiectului, italian, ca un oraș în expansiune, frumos și curat, am cunoscut aici oameni corecți și punctuali, cordiali și inimoși. Primul șantier a fost deschis de constructor la fostul sediu administrativ al fabricii, care va fi transformat într-un bloc de locuințe. Structura de rezistență și planșeele fostei clădiri de birouri rămân intacte. Au fost făcute două expertize conduse de profesorul Nicolae Florea de la Facultatea de Construcții din Iași. În prezent, aici se fac lucrări de cămășuire, zidării, închideri vitrante, compartimentări. Toate materialele care se folosesc au certificate de calitate și garanție. Blocul va avea în total circa 40 de apartamente cu una, două și trei camere. Apartamentele cu o cameră au circa 35 metri patrați locuibili, cele cu două camere au între 55-60 metri pătrați și cele cu trei camere au 75-80 metri pătrați locuibili. Locatarii vor avea acces în locuințe pe scara pietonală și cu liftul. De asemenea, viitorii proprietari vor avea acces în două curți, din care una interioară, prevăzute cu spații verzi și alei. Pentru fiecare apartament revine o parcare, care este inclusă în prețul apartamentului. La partier vor fi spații comerciale și 13 apartamente în regim partier. Blocul va avea patru etaje, iar la fiecare palier vor fi câte patru apartamente. La ultimul etaj, în funcție de cererile beneficiarilor, se pot executa apartamente duplex cu o suprafață totală de 150 metri pătrați. Lucrările la acest bloc se vor desfășura pe o perioadă de 18 luni, investiția ridicându-se la 4,6 milioane de lei. Constructorul și-a luat angajamentul că în perioada septembrie-octombrie 2022 blocul va fi finalizat la cheie, primii proprietari putând să se mute în noile apartamente. Executantul proiectului este firma Chris Consulting Vaslui, care folosește exclusiv forță de muncă din Vaslui și din zonele limitrofe.
De la debutul acestui proiect imobilier, interesul oamenilor pentru a-și achiziționa un apartament este foarte mare. Deja sunt încheiate mai multe precontracte cu beneficiarii. Atracția majoră pentru a locui în această zonă rezidențială se observă a fi din partea tinerii generații, care a lucrat și trăit o perioadă însemnată în țările Europei Occidentale (Anglia, Germania, Spania etc.), care a înțeles să locuiască în zone rezidențiale cu un mediu sănătos și o arhitectură modernă. Vasluienii doresc apartamente noi, chiar și ca o viitoare investiție cu utilități și servicii de calitate, blocuri cu un aspect arhitectural atractiv, iar noul proiect rezidențial răspunde în totalitate cerințelor de pe piață. Asistăm pe piață la o creștere a prețurilor pentru materialele de construcții, și nu numai, iar după ce vom face o analiză, e posibil ca prețul pe mentrul pătrat construit să fie majorat. Pentru persoanele care se hotărâsc să cumpere în următoarea lună, prețul contractului de vânzare va fi cel stabilit inițial. Centrul rezidențial se va întinde pe o suprafață de aproximativ două hectare și va fi compus din cinci blocuri P plus 10. Zona rezidențială Movas se va transforma total în urma investiției și va deveni una din cele mai atractive locații urbanistice din oraș. Cartierul va arăta foarte bine și din punct de vedere arhitectural și urbanistic, fiind o zonă de locuit la nivelul standardelor europene.
Unul dintre avantajele locației este apropierea de centrul orașului, în timp ce în jurul viitoarelor blocuri de locuințe este dezvoltată o infrastructură rutieră și de servicii puternică (magazine, piețe agroalimentare, secție de poliție, benzinărie etc.). Este o investiție sigură văzând și evoluția în creștere a prețurilor, din cauza majorării costurilor la materialele de construcție. Un alt mare atuu al cartierului este parcul Movas, care reprezintă o barieră de verdeață și liniște între blocurile de locuințe și străzile principale ale orașului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.