Fri. Sep 24th, 2021

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE DE CĂTRE POLIȚIȘTII VASLUIENI

2 min read

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.
Sâmbătă, 14 august, orele 21.30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana din cadrul Poliției Municipiului Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean DJ 243, în localitatea Tomești, comuna Pogana, județul Vaslui, au oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 28 de ani, din aceeași localitate.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”.

Sâmbătă, 14 august, orele 23.35, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui din cadrul Poliției Municipiului Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean DJ 244K, în localitatea/comuna Muntenii de Sus, județul Vaslui, au oprit pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 47 de ani, din localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, i s-a solicitat acestuia să se supună testării cu aparatul alcooltest dar acesta a refuzat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei dar acesta a refuzat din nou.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Luni, 16 august, orele 11.40, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Șoseaua Bacăului, din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat, în vârstă de 44 de ani, de naționalitate străină din localitatea Băcăoani, comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui.
Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.