Sat. Sep 25th, 2021

Asociatia ”Solidar”, cu donații la Oșești

2 min read


.
Zilele trecute membrii Asociației „Solidar” din Vaslui au fost gazdele unor oaspeți deosebit de dragi veniți tocmai din Germania. Este vorba despre reprezentanții Asociației „SPERO”, respectiv Laurian Graef, președinte, însoțit de Bruno Furlani și fiul acestuia, Lucas. Au călătorit mai bine de 2000 km cu un camion plin cu donații.
În prima zi au fost distribuite donații către grădinițele din satele Sărățeni și Cârja, care aparțin de orașul Murgeni.
În cea de-a doua zi s-au deplasat la Școala gimnazială din localitatea Oșești, unde au fost primiți cu multă căldură de către Elena Gosav, profesor de religie, cea care i-a ajutat la organizarea acțiunii dar și de către Elena Zota, director al școlii.
”Aici am distribuit 70 ghiozdane noi și penare copiilor care ne-au așteptat cu mult drag! De altfel, copiii ne-au cântat și ne-au oferit flori impresionând în mod special, oaspeții germani. Bineînțeles, au fost răsplătiți cu dulciuri și cu jucării, pe alese!
Încă 30 ghiozdane au fost lăsate d-nei Elena Gosav pentru copii din satul Buda.
Cu această ocazie am vizitat și sediul primăriei la invitația d-lui primar Todirașcu Ioan, precum și biserica de lemn din localitate, monument istoric de la 1815.
Precizăm că inițiatorul acțiunilor a fost d-ul Laurian Graef, român la origine dar care trăiește cu familia de circa 27 ani în Germania. Dumnealui a mai vizitat județul nostru încă de două ori, ocazii cu care a putut constata că în mediul rural, mai ales în satele mai izolate, dotarea școlilor și grădinițelor lasă de dorit. În Germania a reușit să coalizeze un grup de prieteni cu ajutorul cărora colectează bunuri pe care le trimite în România sau le aduce personal. Chiar dacă trăiește în Germania, nu încetează nici o clipă să iubească România și îi face o deosebit de mare plăcere să-și ajute semenii aflați în nevoi!
Asociația „Solidar” a fost reprezentată de către familia Antonela și Ionel Popa.
Mulțumim tuturor celor ce ne-au ajutat în derularea celor două acțiuni! Au fost două zile consistente, cu multă încărcătură emoțională.
Bineînțeles, mulțumim din suflet prietenilor noștri din Germania pe care îi mai așteptăm la noi! Dacă județul Vaslui are un nivel de trai mai scăzut față de alte regiuni, în nici un caz vina nu este a copiilor! Este obligația noastră a adulților de a pune în valoare toate talentele pe care le au copiii. De altfel, copiii reprezintă bogăția cea mai de preț a unei nații!”, ne-a transmis Ionel Popa, presedintele Asociatiei umanitare ”Solidar” din Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.