Sat. Sep 25th, 2021

ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI VASLUIENI
PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

3 min read

În perioada 07 – 08 august 2021, polițiștii din scadrul Serviciului Rutier – Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui au derulat acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină în trafic, dar și pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale vehiculelor și încălcarea normelor rutiere.
De asemenea, acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin sancționarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere, dar și depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice.
În cadrul activităților derulate, la care au participat 11 polițiști, au fost verificate aproximativ 67 de vehicule și 74 persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 65 sancțiuni contravenționale, 63 aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 53.800 de lei.
De asemenea, au fost reținute 24 de permise de conducere și au fost retrase un număr de 3 certificate de înmatriculare.
Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (21), conducerea sub influența băuturilor alcoolice (1) și depășirea neregulamentară (2).

Exemplificăm:

TODIREȘTI – În cadrul acţiunilor derulate pentru depistarea conducătorilor de vehicule/autovehicule care încalcă regimul legal de viteză, în data de 07 august 2021, pe drumul național DN 15 D, în localitatea Siliștea, județul Vaslui, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h, a fost depistat și înregistrat cu aparatul radar tip pistol, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui care se deplasa cu viteza de 130 km/h.
Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost sancționat contavențional cu amendă. Totodată, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

POPENI – În data de 08 august a.c., pe DN 24 A, în localitatea Popeni, județ Vaslui, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h, a fost depistat și înregistrat cu aparatul radar tip pistol, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui care se deplasa cu viteza de 126 km/h.
Bărbatul, în vârstă de 20 de ani a fost sancționat contavențional cu amendă. Totodată, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.
Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!
Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Acestea vă vor scădea capacitatea de reacţie, concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.