Sat. Sep 25th, 2021

Vacanță distractiva la Școala ”Constantin Parfene” Vaslui

2 min read

Conducerea Școlii ”Constantin Parfene” din Vaslui a derulat pe parcursul lunii iulie proiectul ”Vacanță funny la…școală!”
Sub forma unei Școli de vară, 30 de elevi de ciclul primar, proveniți din familii cu părinți plecați în străinătate, cu dificultăți de învățare sau care provin din familii monoparentale, au fost implicați în activități atractive, cu tematică variată, fiind folosite metode specifice educației nonformale. Aceștia au făcut sport și mișcare, au aprofundat studiul limbii engleze, și-au dezvoltat aptitudinile personale și au aflat noi lucruri despre cultura și tradițiile locale.
Au fost propuse prin acest proiect activităţi care să-i ţină aproape de şcoală, să le ofere o alternativă valoroasă de petrecere plăcută şi instructivă a vacanţei, nu doar pe parcursul timpului petrecut în cadrul proiectului, ci, mai ales, pentru cel petrecut apoi acasă, cu grupul de prieteni, colegi, vecini, rude sau chiar individual. Copiii au învăţat să descopere împreună, să comunice, să se organizeze, să respecte reguli, să avanseze propuneri, să aibă încredere în sine şi, mai ales, să se bucure împreună. Experienţele de grup încheagă prietenii, dărâmă barierele prejudecăţilor, dau naştere la solidarităţi şi adaptări la situaţii sociale în miniatură. Nu în ultimul rând copiii au avut ocazia să consolideze, prin joc, acele competențe ce nu s-au realizat în perioada școlii on-line. În cele 4 săptămâni de Școală de Vară au fost angrenați părinți, 15 cadre didactice, autorități și instituții locale, precum și diferite ONG-uri.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.