Sat. Sep 25th, 2021

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE DE POLIȚIȘTII VASLUIENI

2 min read

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de o persoană care a fost depistată zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălca prevederile legale în vigoare.
Marți, 3 august a.c., orele 22.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că, o autoutilitară circulă haotic pe drumul național DN 15 D, din comuna Cănțălărești, județul Vaslui. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat și identificat autoutilitara pe raza municipiului Vaslui, aceasta fiind condusă de către un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiul Vaslui, județul Vaslui.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.
Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.