Fri. Jan 21st, 2022

Șantierele de la Gradinita 5 si Spitalul de copii Barlad, în grafic!

2 min read

Lucrările la două dintre cele mai importante proiecte ce vizează învățământul și sistemul sanitar bârlădean sunt în plină desfășurare și, potrivit edililor, au mari șanse să fie finalizate la termenele prevăzute. Este vorba despre reabilitarea Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului municipal de urgență ”Elena Beldiman” (sau fostul Spital de copii, cum mai este cunoscut) și construirea corpului nou de la Grădinița cu program prelungit nr. 5 ”Clopoțel”.
În cazul primului proiect lucrările au demarat la mijlocul lunii februarie a anului trecut și au ca principal țel ”creșterea eficienței energetice a clădirii ce găzduiește Secția de Pediatrie. Conform proiectului, lucrările ce vor fi executate sunt următoarele: înlocuirea tâmplăriei exterioare, anveloparea termică a pereților exteriori, reabilitarea acoperișului și a subsolului, înlocuirea rețelelor de distribuție a energiei electrice și termice și montarea de panouri fotovoltaice. Valoarea contractului, adjudecat de o firmă din Vaslui, este de peste 6,1 milioane lei și se speră ca până la finele anului viitor Secția de Pediatrie să-și poată relua activitatea ”acasă”. În momentul de față, lucrările la acest obiectiv sunt realizate în proporție de 50%.
Cel de al doilea proiect prevede construcția unei noi clădiri, ce va avea regimul de înățime P+E (parter+etaj), cu o suprafață totală de 974.43 metri pătrați. Noua clădire va conține șase săli de grupă, o sală multifuncțională, un cabinet medical, bucătărie și alte spații conexe. De asemeni, vor fi asigurate toate dotările necesare, inclusiv un loc de joacă exterior ce va corespunde standardelor în domeniu. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 4,7 milioane lei, cu TVA, sumă asigurată din fonduri europene. Termenul de execuție al obiectivului este luna martie 2023.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.