Thu. Jun 17th, 2021

Muzeul Judeţean organizeaza a XVII-a ediţie a ”Nopţii muzeelor”

2 min read

Muzeul Judeţean ”Ştefan cel Mare” din Vaslui organizează, sâmbătă, 12 iunie, o noua editie, cea cu numarul 17, a evenimentului intitulat ”Noaptea muzeelor”. Cu acest prilej vor avea loc spectacole, expoziţii şi concursuri, activităţile urmând să se desfasoare pe esplanada din faţa instituţiei dar şi în interiorul instituiei gazda a manifestarii. Programul cuprinde un spectacol care reuneşte interpreţi de muzica uşoară, clasică, folk, rock şi jazz iar iubitorii de artă plastică şi pasionaţii de medalistică sunt aşteptaţi la vernisajul expoziţiilor ”Colecţia de Artă dr. Constantin Teodorescu”, în sala ”Arta” şi ”Eternitatea în luciul metalului. Istorie şi cultură în medalistică”, desfăşurată în sala ”Multimedia”.
Porţile muzeului vor fi deschise publicului larg, care va putea vizita expoziţia permanentă, nu cum s-a intamplat anul trecut in vreme de pandemie. Accesul vizitatorilor în incintă se va efectua controlat şi gradual, pe măsură ce persoanele care au terminat parcurgerea traseului de vizitare părăsesc muzeul. Va fi lansată o provocare pentru vasluienii cu spirit de observaţie. Concursul ‘Detectiv peste timpul istoric’ presupune identificarea de către vizitatori a unui obiect din expoziţia de bază, amplasat la o altă secţie decât cea de care aparţine. Câştigătorul va fi premiat prin tragere la sorţi. O tombolă inedită–”Un suvenir cât o enciclopedie”–este dedicată tuturor celor care vor achiziţiona un suvenir pus în vânzare cu această ocazie. Câştigătorul va fi ales tot prin tragere la sorţi.
Participarea la activităţile organizate în cadrul ”Nopţii muzeelor” este gratuită, organizatorii anunţând că se va pune accent pe respectarea normelor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.