Thu. Jun 17th, 2021

Un nou maraton al vaccinarii in judet

2 min read

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui anunță că în perioada 5-6 iunie se desfășoară un nou maraton al vaccinaii anti COVID-19 în judet. Astfel, in municipiul Vaslui evenimentul are loc în locația amenajată la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare”, în intervalul orar 9⁰⁰-21⁰⁰. La Negrești se desfasoara în locația amenajată la Sala de Sport ”Maria Pădurariu”, în intervalul orar 9⁰⁰-19⁰⁰. In municipiul Barlad vaccinarea se va face in data de 6 iunie, în locația amenajată la intrarea în Gradina Publică, in intervalul orar 10⁰⁰-18⁰⁰.
Astfel, persoanele care doresc să se imunizeze cu vaccin de la compania Pfizer BioNTech la rapel sau cu prima doză, se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, cu documente de identificare valabile, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare precizat.
De asemenea, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12-18 ani se poate realiza la maratonul de vaccinare dacă aceștia sunt însoțiți de un tutore legal, având asupra lor documentele de identificare valabile (ex. certificate de naștere, CI, pașaport).
Persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.
Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Se recomandă raportarea oricărei reacții adverse suspectate atât de către profesioniști cât și de către cetățeni.
Activitatea este organizată de DSP Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului-Județ Vaslui, Consiliului Județean Vaslui, Primăriei Vaslui, Primăriei Bârlad, Primăriei Negrești, Asociației Medicilor de Familie Vaslui, a Colegiului Medicilor Vaslui, Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad și și a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, Detașamentul de Pompieri Bârlad.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.