Sun. Jun 20th, 2021

Peste 17.000 de conjudeteni au depus cereri de plata

2 min read

Începând cu data de 1 martie Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Vaslui a demarat campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul curent. Fermierii au putut să își înregistreze cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la Centrul Județean APIA Vaslui sau la centrele locale, până la data de 15 mai. S-au primit de la fermieri un numar de 17.849 cereri, cu 732 fermieri mai puțin față de 2020, când s-au înregistrat 18.581 cereri. În schimb, suprafața pentru care se vor plăti subvenții europene în acest an este de 265.500 hectare, cu 4.300 hectare mai mult față de anul trecut, când s-au efectuat plăți pentru o suprafață totală de 261.160 hectare.
A fost o campanie destul de greoaie, ținând cont de comasarea terenurilor din județul Vaslui. În perioada 18 mai–11 iunie se vor mai primi cereri la APIA Vaslui, dar cu 1% penalități/zi. Începând cu perioada 18–31 mai se pot aduăga terenuri la cererile deja depuse, fără a fi aplicate penalități. În perioada 18 mai–20 iunie se vor face clarificări pentru parcelele depuse de fermieri, pentru ca în perioada 1 iunie–1 octombrie să fie realizat controlul pe teren, la fermierii care fac parte din eșantionul stabilit de APIA centrala.
Programul APIA Vaslui continuă în perioada 15 octombrie 2021– 30 iunie 2022 cu plățile pentru fermierii care au depus cereri în această campanie. Toate documente care dovedesc că terenul utilizat se află la dispoziția fermierului s-au transmis electronic pe adresele de e-mail ale Centrului Județean APIA Vaslui sau ale centrelor locale ce se regăsesc la link-ul: http://www.apia.org.ro/ro/centre-judetene-apia). Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.