Thu. Jun 17th, 2021

ACȚIUNE DERULATĂ DE SERVICIUL DE INVESTIGARE
A CRIMINALITĂŢII ECONOMICE VASLUI

1 min read

Astăzi, 27 mai 2021, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat acțiuni pe raza orașului Negrești și a comunelor Băcești, Dumești, Todirești, Vulturești și Rebricea. Acestea au avut ca scop prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.
Activitățile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu Legea nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19.
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 30 de agenți economici, au fost legitimate peste 35 de persoane și a fost constatată săvârșirea unei infracțiuni (înșelăciune) prevăzută de articolul 244 din Codul Penal.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.