Thu. Sep 16th, 2021

Apel către medicii de familie:

1 min read

Participați la campania de vaccinare!

De la începutul lunii mai medicii de familie din România s-au alăturat campaniei anti COVID-19 şi realizează imunizarea pacienților în cabinete, cu vaccinul Janssen – Johnson & Johnson. Din nefericire, la nivelul județului Vaslui, un număr mic de medici de familie și-a exprimat dorința de a primi vaccinul și de a vaccina cetâțenii în cabinetele proprii.
Institutia Prefectului, impreună cu reprezentanții Direcției pentru Sănătate Publică vor face demersuri pe lângă medicii de familie, pentru a-i determina să înțeleagă că aportul lor este foarte important în acțiunea de stopare a pandemiei de coronavirus.
Vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european.
Până în prezent, în județul Vaslui au fost recepționate 105.518 doze de vaccin, din care 89.433 doze au fost administrate astfel: 50.350 pentru prima doză și 39.083 pentru rapel.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.