Thu. Sep 16th, 2021

Opt biserici şi mănăstiri primesc sprijin financiar de la CJ Vaslui

1 min read

Nu mai putin de opt biserici şi mănăstiri din judeţul Vaslui vor primi suma de 360.000 de lei din partea Consiliului Judeţean Vaslui pentru efectuarea unor lucrări de amenajare, consolidare sau restaurare.
Potrivit reprezentanţilor CJ la baza întocmirii proiectului de hotărâre se află o solicitare a Episcopiei Huşilor, în calitate de unitate centrală de cult şi cererile celor opt unităţi de cult din beneficiare.
Sunt unităţi de cult fără venituri sau cu venituri reduse şi care au nevoie de ajutor. Conducerea CJ vine astfel în sprijinul acestora în vederea completării fondurilor cu sume destinate efectuării unor lucrări de construcţii sau reparaţii de strictă necesitate, lucrări pe care nu le-ar putea efectua cu contribuţii proprii. Printre lucrările care urmează să fie finanţate din fondurile acordate de CJ Vaslui se numără executarea finisajelor interioare la Mănăstirea ”Naşterea Maicii Domnului” din comuna Alexandru Vlahuţă, efectuarea unor lucrări pentru amenajarea unui centru pastoral-social la Parohia ”Sf. Dumitru” din municipiul Huşi sau executarea lucrărilor de conservare-restaurare a iconostasului de la Biserica ”Sfântul Nicolae” a Mănăstirii Pârveşti.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.