Thu. Jun 17th, 2021

Creștinii îl sărbătoresc astazi pe Sfântul Cuvios Mihail

1 min read

Sfântul Cuvios Mihail este pomenit pe 23 mai

Conform calendarului ortodox, pe 23 mai credincioși îl sărbătorește pe Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, episcopul Sinadei. Acesta a dus o viață asemenea unui înger, iar numele de Mihail îl primește după îngerul cu cele mai mari puteri cerești.
Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul a trăit în secolul al IX-lea. Încă din copilărie a avut o viață curată, iar pentru asta a fost ales și sfințit episcop al Sinadei de către Patriarhul Tarasie al Constantinopolului. În timpul domniei împăratului Leon Armeanul, Mihail a fost scos din scaunul episcopal şi aruncat în exil, deoarece nu a vrut să se lepede de cinstirea sfintelor icoane.
Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul a fost trimis la o mănăstire zidită, lângă Portul Euxin. Cât timp a stat la mănăstire, Sfântul Cuvios Mihail a făcut numai fapte bune și a câștigat îndrăzneală către Dumnezeu prin rugăciunile lui.
Biblia descrie un episod în care Sfântul Mihail s-a rugat lui Dumnezeu pe timp de secetă, mai exact, pe vremea secerișului, când afară era arșiță mare și nici apă nu avea.
Ruga i-a fost ascultată și dintr-un vas de aramă a izvorât apă.
Cuviosul Mihail a trecut la cele veșnice departe de creştinii pe care-i păstorise cu vrednicie şi cu blândeţe.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.