Thu. Jun 17th, 2021

Ni se pregateste ceva!

2 min read

Se va schimba varsta de pensionare

Guvernul Cîțu pregătește majorarea vârstei de pensionare! Vor urma și alte lovituri pentru pensionari, avertizează președintele PSD, Marcel Ciolacu, care susține că guvernanții se prevalează de PNRR și presupusele cerințe al Comisiei Europene pentru a implementa o foarte dură și anti-socială reformă a sistemului de pensii din România.
Este mare…secretomanie la Guvernul de la București, care refuză să dialogheze, atât cu opozanții politici, cât și cu partenerii sociali.
Guvernul Cîțu a transmis la Bruxelles că intenționează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desființa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar și vechimea în muncă necesară pensionării!
Lumea înțelege de ce se insistă ca premirul să vină în Parlament să își asume clar în fața românilor ce nenorociri au de gând să facă.

Revenirea la stagiul de cotizare de 35 de ani

În afară de majorarea vârstei de pensionare, alte măsuri propuse de Guvernul Cîțu pentru reformarea sistemului de pensii includ revenirea la stagiul de cotizare de 35 de ani, de la 25 de ani, cât este în prezent, precum și eliminarea posibilității celor care doresc de a se pensiona anticipat.
Se vor crea astfel adevărate drame sociale, având în vedere că oamenii trecuți de o anumită vârstă își găsesc extrem de greu de lucru în România, singura lor variantă pentru a obține un venit fiind pensionarea anticipată.
Modificarea stagiului de cotizare ar însemna o nouă recalculare a tuturor pensiilor, care în cel mai bun caz ar rămâne la nivelul actual, în niciun caz nu vor crește.
De asemenea, mai trebuie menționat faptul că în prezent Ministerul Muncii este angajat într-un costisitor proces de recalculare a pensiilor, care ar deveni nul, dacă se va schimba stagiul de cotizare.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.