Sat. Sep 25th, 2021

Studii de fezabilitate si licitații pentru proiecte de zeci de milioane de lei

2 min read

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul curent cuprinde și finanțarea studiilor de fezabilitate pentru mai multe obiective de interes local. Specialiștii din primărie lucrează la diferite proiecte care sunt pe diferite stadii procedurale: studii fe fezabilitate, proiecte tehnice, lansarea licitațiilor publice pentru adjudecarea execuției, achiziții publice etc.
Proiectele care sunt în analiză vizează lucrările de la Parcul Copou, achiziționarea de troleibuze, sistemul public de iluminat, platforma informatice pentru administrația locală etc. În acest sens, trebuie identificați cei mai buni contructori care să aibă capacitatea de a realiza programele de investiții.
S-a asigurat finanțarea în fiecare an și nu au existat datorii la constructori nici măcar o lună. Totusi, nu s-au realizat întotdeauna lucrările așa cum trebuia. Primăria Vaslui finanțează printr-un proiect european reconversia unui teren degradat din zona Parcului Copou în zonă verde și de agrement. Suma totală alocată lucrărilor este în valoare de 14.271.546 lei. Prin proiectul propus se va realiza extinderea Parcului Copou pe o suprafață de 1,6 hectare, teren care se învecinează cu parcul Copou și strada Andrei Mureșanu. O altă investiție extrem de importantă care face parte din proiectul european privind transportul local este în faza de licitație publică, în vederea achiziționării mijloacelor de transport de călători. Astfel, vor fi cumpărate 18 mijloace de transport călători, din care 8 autobuze hibrid diesel/electric cu minim 67 de locuri și 10 troleibuze nearticulate cu minim 90 de locuri.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.