Thu. Sep 16th, 2021

Peste 400 oferte de vânzare de terenuri, depuse de proprietari înprimele trei luni

2 min read

În primul trimestru din acest an, la Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui au fost depuse 419 oferte de vânzare a terenurilor. Respectivele oferte vizează o suprafață de teren arabil de 331 hectare. După verificarea dosarelor din punctul de vedere al îndeplinirii cerințelor legale, DAJ Vaslui a emis 90 de avize finale.
După ce au avizele finale persoanele care au scos la vânzare terenuri pot merge la un notar public în vederea încheierii contractelor de vânzare – cumpărare în formă autentică. Nu este o anumită zonă din care provin mai multe oferte. De regulă, din tot județul se depun oferte pentru tranzacționarea de terenuri.
Anul trecut, la Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui s-au primit, verificat și înregistrat 2.158 dosare, pentru tranzacționarea terenurilor agricole extravilane. Ofertele de vânzare în extravilan însumează o suprafață de teren de aproximativ 1.706 hectare. În urma analizării documentațiilor depuse de proprietarii de pământ, DAJ Vaslui a emis 481 avize finale și un aviz negativ. De asemenea, primăriile au emis 1.142 de adeverințe pentru libera vânzare a terenurilor respective.
”Numărul mare de tranzacții cu terenuri agricole se înregistrează după ce, în anii trecuți, proprietarii vasluieni au lansat pe piață un număr foarte mare de oferte de vânzare. Spre exemplu, în cursul anului 2018, proprietarii de pământ din județul Vaslui au formulat 3.210 oferte de vânzare, pentru o suprafață totală de 2.900 hectare de teren agricol extravilan. În cursul anului 2017 s-au înregistrat 2.576 cereri de oferte de vânzarea pentru 2.657 hectare”, ne-a transmis Gigel Crudu, director executiv al DAJ Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.