Thu. Sep 16th, 2021

Clubul Rotary Iași Copou, turneu de șah pentru copiii din mediul rural

2 min read

Clubul Rotary Iași Copou, în parteneriat cu Academia de șah Cotnari, organizează Turneul de șah Rotary Iași Copou, competiție caritabilă dedicată copiilor din mediul rural, care va avea loc sâmbătă, 29 mai, începând cu orele 10, în Grădina Palas Iași (zona patinoar).
Turneul de șah Rotary Iași Copou își propune sprijinirea copiilor din mediul rural, care practică acest sport, prin participarea la o competiție ce le va oferi oportunitatea să își dezvolte pasiunea pentru șah dar și să acumuleze o experiență de concurs valoroasă. De asemenea, evenimentul țintește să genereze un fond de burse de care să beneficieze cât mai mulți copii din mediul rural care au talent deosebit la șah dar posibilități materiale insuficiente pentru a practica sportul minții în condiții decente.
Pentru mulți dintre copiii din mediul rural, șahul este șansa la o viață mai bună. Cluburile Gambit Huși și Pionii Regelui Podu Iloaiei, parteneri în organizarea Turneului de șah Rotary Iași Copou, nu doar ajută copiii să practice șah, dar îi și motivează să aibă rezultate bune la școală. Le oferă nu numai oportunitatea de a juca șah și de a se perfecționa în acest sport, dar îi ajută și să nu abandoneze studiile. Nu de puține ori au strâns fonduri pentru a le oferi copiilor dispozitive pentru a le permite conectarea la școala online sau la cursurile de șah. Turneul de șah Rotary Iași Copou își propune să asigure un sprijin suplimentar pentru copiii din mediul rural pasionați de șah. Participanții la turneu provin de la cluburile de șah Gambit Huși și Pionii Regelui Podu Iloaiei, dar și de la cluburile școlare rurale din județul Iași.
Turneul de șah Rotary Iași Copou este organizat de clubul Rotary Iași Copou și Academia de șah Cotnari, sub patronajul Federației Române de șah, în parteneriat cu Palas Iași și cluburile de șah Gambit Huși, Pionii Regelui Podu Iloaiei și Gambitul Damei Iași.
Mai multe informații despre proiect, precum și modul în care fiecare membru al comunității poate susține copiii din mediul rural pasionați de șah pot fi consultate aici: https://rotarycopou.ro/sah/
”Este un fapt deosebit ceea ce fac cei de la Clubul Rotary Iasi Copou. Este bine pentru copii, pentru practicantii acestui spectaculos sport, copii din mediul rural. Tin sa le multumesc pe aceasta cale pentru initiativa deosebita pe care au luat-o”, ne-a transmis Marius Ursan, presedintele Clubului de sah Gambit Husi.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.