Sun. Jun 20th, 2021

Voluntarii Bibliotecii ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, tot mai implicati

2 min read

Voluntarii care activează pe lângă Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui vor avea o acțiune de ecologizare. Tinerii și-au propus să adune toate deșeurile aruncate în natură, pe care le vor depozita în saci menajeri.
Sacii cu deșeuri au fost pusi special la margine drumului, până vor veni mașinile de la salubritate să îi preia. În acest fel vor vedea și trecătorii cum a ”contribuit” fiecare cu un pet, cu o sticlă aruncată aiurea, cu cât a ”contribuit” fiecare la deteriorarea calității mediului. Este extraordinar de lucrat cu acești tineri, e plăcut să vezi cât sunt de deschiși și cum se ambiționează să facă lucruri frumoase. Acești tineri care vin la bibliotecă și fac lucruri minunate nu reprezintă eșantionul majoritar al tinerilor, indsa ei reprezintă eșantionul care poate fi copiat. Este acel esantion care poate influența atitudinea celorlalți. Ei sunbt exemple demne de urmat”, a mentionat Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui.
Prin comportamentul lor acești tineri pot influența alte grupuri de tineri, dar și atitudinea adulților în ceea ce privește poziționarea față de mediul înconjurător.
La Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui s-a desfasurat, in perioada 10-16 mai, săptămâna voluntariatului. Până în acest an s-au desfășurat 20 de ediții ale Săptămânii Naționale a Voluntariatului, o perioadă deosebită pentru toți lucrătorii bibliotecii.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.