Thu. Jun 17th, 2021

Reprezentanti ai Colegiului ”Anghel Rugină”, instruire în Portugalia

1 min read

Elevi si cadre didactice din cadrul Colegiului Economic “Anghel Rugină” din Vaslui vor derula, în perioada 30 mai–19 iunie, o nouă etapă în cadrul proiectului Internship–from theory to professional skills, nr. de referință 2018-1-RO01-KA102-047616. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și derulat prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.
Proiectul se adresează elevilor de la clasele a X-a și a XI-a, domeniile Turism și alimentație și Economic ale colegiului şi presupune efectuarea activităților de instruire practică în 10 firme din regiunea Braga, din Portugalia. Partenerul principal al instituţiei vasluiene este Aplica Proposta Lda – BRAGA MOB, o societate care intermediază plasarea de elevi de la profilele tehnologice din şcoli din întreaga Europă în firme din Braga.
În această deplasare cei 21 de elevi participanți vor fi însoţiţi de către prof. Alexandru Filip, prof. Mihaela Paraschiv Mihaela şi prof. Emanuel Chitic.
Atingerea obiectivelor propuse va contribui la creșterea calității tipului de educație teoretică și practică oferită de Colegiul Economic „Anghel Rugină”, la diversificarea ofertei și la dezvoltarea dimensiunii europene a pregătirii pe care o oferă elevilor, pentru o mai bună integrare pe piața europeană a muncii.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.