Sun. Jun 20th, 2021

”Lectii”de la Asociatia umanitara ”Dragoste desculta” Negresti

2 min read

Cei de la ”Dragoste desculta” din Negresti vad si invata multe lucruri noi de prin peripitiile lor prin judet si nu mai. Sunt ”lectii” de viata pe care, la randul lor le ”predau” altora care ar dori sa invete din ele.
”Ca un rezumat al ultimelor zile in teren si al experientei noastre in sate (printre copii si batrani), iata o serie de lectii pe care le-am invatat:

  1. Daca atunci cand daruiesti o faci fara nicio asteptare, ba mai mult, te deschizi si lasi o parte din tine acolo unde se face “schimbul”, cineva, cumva, o sa binecuvinteze cum nici nu te astepti interactiunea asta.
  2. Cu cerul asta, norii astia, copacii astia si oamenii astia nu o sa te mai intalnesti. Poate vor fi, dar mai schimbati, mai impovarati, cu mai multe riduri, mai multi ani, mai multe rani sau nu. E asa de important sa nu “refuzam” strigarea inimii atunci cand ne indeamna sa dam, sa dam. O bucatica, o bucurie.
    “Fiul meu, nu refuza o binefacere celui care are nevoie de ea, când poţi să o faci; când ai de unde să dai, nu spune aproapelui tău: „Du-te şi vino iarăşi, îţi voi da mâine”.
  3. Respecta-i pe cei pe care ii ajuti si multumeste-le ca iti dau ocazia sa iti deschizi inima. Ei nu sunt niciodata mai prejos. Ba mai mult, e foarte posibil sa fie mai mult in “vizorul” divinitatii decat cei care nu au asa multe lipsuri.
  4. Sa nu ne inselam singuri, cei pe care ii ajutam simt daca avem alt interes atunci cand daruim…daca suntem in cautare de postari de facebook, de faima sau donatii sau daca suntem acolo pentru ca ne arde inima sa fim o imbratisare pentru cei care au nevoie de ea.
  5. Copiii. Ah, copiii. Aceste fiinte care credem noi ca nu inteleg nimic dar care pastreaza in memoria emotionala fiecare interactiune calda.
    Va urma daca mai vreti:) avem multe lectii”, a marturisit Magda Savuica, cea care coordoneaza activitatea Asociatiei umanitare ”Dragoste desculta” din Negresti.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.