Sun. Jun 20th, 2021

Ziua Internaţională a Astronomiei

1 min read

Observatorul Astronomic de la Muzeul ”Vasile Pârvan” din Bârlad

Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului ”Vasile Pârvan” din Bârlad, a organizat o activitate de promovare a astronomiei: Ziua Internaţională a Astronomiei (Astronomy Day).
Ziua Astronomiei se aniversează în fiecare an, într-o zi de sâmbătă din luna aprilie sau mai, când Luna este în preajma fazei de Primul Pătrar. Mișcarea a început în California (SUA) în anul 1973, când astronomul amator Douge Berger (președintele clubului local Astronomical Association of Northern California), a decis că decât să invite oamenii să participe la o seară de observații astronomice într-un loc îndepartat de oraș, mai bine ar fi ca clubul de astronomie să organizeze observaţii astronomice în mijlocul orașului, și să arate obiectele cerești publicului trecător, care altfel nu ar avea ocazia să privească printr-un telescop.
Ziua Astronomiei se aniversează in fiecare an pe 15 mai şi echipa Observatorului Astronomic de la Muzeul ”Vasile Pârvan” a marcat venimentul prin organizarea unei prezentări publice pe terasa Observatorului Astronomic. Între orele 13.00–14.00 au fost organizate şi observaţii solare, cu cel mai performant telescop solar existent in România.
In aceasta seara se vor organiza şi observaţii astronomice în stradă, în zona parcului ”Victor Ion Popa” (lângă statuia lui Mihai Eminescu), in intervalul orar 21.00–22.00.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.