Thu. Jun 17th, 2021

Vasluienii se vaccineaza masiv anti-COVID-19

1 min read

S-a dat startul maratonului de Vaccinare anti-COVID-19. Maratonul se desfăşoara în perioada 15-16 mai la Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui. Cei care doresc să se vaccineze sunt aşteptate doar cu documentul de identitate, fără programare prealabilă. Programul orar este 9.00–21.00, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Vaslui. Numerosi vasluieni s-au așezat la coada încă de la primele ore ale dimineții.
Autorităţile locale au precizat că sunt organizate trei fluxuri, iar vaccinarea se efectueaza cu ser Pfizer BioNTech, în limita a 102 persoane pe zi, pe fluxul de vaccinare.
Imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului. Persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.
Vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului, cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european. Se recomandă raportarea oricărei reacţii adverse suspectate atât de către profesionişti cât şi de către cetăţeni.
Activitatea este organizată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui cu sprijinul Prefecturii Vaslui, al Consiliului Judeţean Vaslui, al Primăriei municipiului Vaslui şi al Colegiului Medicilor Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.