Sat. Sep 25th, 2021

Primele masuri de relaxare se vor aplica in acest week-end

2 min read

Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în aer liber.
Autorităţile au decis relaxarea mai multor măsuri impuse în contextul pandemiei şi pregătesc un calendar cu termene clare de la care vor fi permise tot mai multe activităţi, cu participarea unui public tot mai numeros.
Membrii Guvernului au anuntat deciziile carre ar urma să fie luate în următoarele luni.
Astfel, incepand de astazi, 15 mai, nu mai este obligatorie purtarea măştii în aer liber şi se elimină restricţiile de circulaţie pe timp de noapte.
A doua măsură care intră imediat în vigoare este eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea şi, simultan, magazinele vor reveni la programul normal pe care l-au avut. Tot din acest weekend, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate.
Relaxarea postpandemică se va face pas cu pas, iar următoarea etapă este programată pentru 1 iunie. La acea dată nunţile, botezurile şi mesele festive vor putea fi organizate în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane, însă în cazul în care organizatorul evenimentului garantează că toţi participanţii sunt vaccinaţi va fi eliminată restricţia privind numărul persoanelor prezente – la fel şi în cazul sălilor de sport.
Aseara a avut loc o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă in urma careia se vor redacta propunerile de măsuri de relaxare sub forma unui proiect de act normativ. Documentul va fi trimis executivului înaintea şedinţei de guvern de astăzi.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.