Thu. Sep 16th, 2021

„Artiști plastici contemporani pe simezele natale”

1 min read

În Sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui s-a desfasurat vernisajul expoziției intitulata „Artiști plastici contemporani pe simezele natale”.
Actiunea a fost organizată în colaborare cu Filiala Iași a Uniunii Artiștilor Plastici din România și a avut ca scop prezentarea către publicul vasluian a creației artiștilor ieșeni născuți în județul Vaslui.
Au fost prezenti Felix Aftene, Gheorghe Alupoaei, Claudiu Ciobanu, Adrian Crîșmaru, Leonard Curpăn, Mihai Pamfil, Manuela Pavel, Dragoș Pătrașcu, Florin Pînzariu, Constantin Tofan, Carmen Vînău și Ioan Vînău.
Manifestarea a fost prezentata de prof. univ. dr. Constantin Tofan, de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, prof. dr. Ioan Vînău și prof. Gheorghe Alupoaei, artiști plastici expozanți și Marian Antoniu, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.
Vernisajul expoziției a putut fi vizionat online pe pagina de Facebook a Muzeului Județean Vaslui.
Activitatea a fost organizată de prof. dr. Ramona Maria Mocanu, director al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Felix Aftene, președintele Filialei Iași a Uniunii Artiștilor Plastici din România și a curatorului expoziției, Marian Antoniu, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.