Sun. Jun 20th, 2021

Au început Evaluările Naționale

2 min read

Primii sunt elevii de clasa a șasea

In cursul zilei de ieri au început evaluările Naționale. Primii care au trecut prin emoțiile testării sunt elevii din clasa a șasea. Examenele sunt susținute după un an de pauză, pentru că anul trecut au fost vremuri dificile, cauzate de pandemia de Covid-19.
Elevii au primit subiectele după modelul testelor Pisa, iar rezultatele vor arăta nivelul la care se află după școala online.
Elevii nu vor primi note, ci un punctaj. Rezultatele sunt confidenţiale şi nu se trec în catalog, insa vor fi prezentate părinţilor, în privat.
Filozofia evaluării de la clasele a 2-a, a 4-a şi a 6-a este diferită de cea de la clasele a 8-a şi a 12-a, unde au rol de selecţie.
Testele pentru clasa a VI-a sunt grupate după un model PISA.
Prin evaluări similare vor trece și elevii din clasa a patra, în perioada 18-20 mai, dar și cei din clasa a 2-a, începând cu 25 şi până pe 28 mai. Anul trecut, din cauza pandemiei, testările nu s-au mai desfasurat, rezultatele din această sesiune fiind cu atat mai importante pentru cadrele didactice. Astfel, acestea pot afla ce probleme au elevii cu materia, după un an de şcoală online.
Luna viitoare, în sălile de examene vor ajunge elevii din clasa a 8-a, din 22 iunie, apoi cei din clasa a 12-a, din 28 iunie. Pentru acestia miza şi emoţiile sunt mai mari deoarece urmează admiterea la liceu, respectiv la facultate.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.