Thu. Sep 16th, 2021

Frigul nu a afectat viile si livezile

2 min read

Temperaturile scăzute din ultimele săptămâni nu au afectat suprafețele plantate cu viță de vie și livezi. Chiar dacă în unele dimineți temperaturile au scăzut până la minus trei grade, fermierii vasluieni nu au raportat probleme la plantațiile pe care le administrează.
Au fost temperaturi scăzute în timpul nopților și în multe dimineți. Până în prezent nu sunt semnalate de la producătorii de fructe și struguri că ar exista probleme în acest sens. Temperaturile scăzute au fost pe o perioadă scurtă de timp și nu au creat probleme în plantațiile pomicole și viticole.
În județul Vaslui suprafața ocupată cu viță de vie pentru vin este de 11.247 hectare, din care aproximativ o treime cu soiuri nobile și restul cu vii hibride. Printre soiurile nobile existente predomină soiurile albe: Fetească regală, Fetească albă, Aligote, Zgihara de Huși, Sauvignon blanc, Riesling italian. De asemenea, viticultorii locali dețin și suprafețe importante cultivate cu soiul roșu Merlot, precum și cu soiuri de masă ca Perla de Csaba, Victoria, Muscat de Hamburg etc. Producătorii de struguri pentru vin, care comercializează struguri din propria recoltă, au obligația de a ține evidența producției și a modului de valorificare a acesteia în carnetul de viticultor. Această obligație revine tuturor producătorilor, indiferent de suprafața cultivată. Producătorii de struguri pentru vin, care comercializează struguri din propria recoltă, au obligația de a ține evidența producției și a modului de valorificare a acesteia în carnetul de viticultor. Această obligație revine tuturor producătorilor, indiferent de suprafața cultivată.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.