Sat. Sep 25th, 2021

În 2021 s-au înmatriculat în județ 5 firme cu participare străină

1 min read

În primele două luni ale acestui an, în județul Vaslui au fost înmatriculate 5 societăți cu participare străină la capitalul social subscris. Potrivit datelor statistice, valoarea capitalului subscris de investitorii externi este de numai 184 de euro. Investitorii externi sunt pragmatici și trebuie să cunoască în detaliu oportunitățile de afaceri de la nivel local. În perioada 1991–31 decembrie 2019, în județul Vaslui s-au înregistrat un numar de 476 de firme străine, ceea ce înseamnă la nivel național un procent de numai 0,20% din totalul societăților străine. În ultimii 30 de ani, valoarea totală a investițiilor străine din județul nostru este de 39 milioane de euro.
Cu astfel de performanțe negative Vasluiul este pe ultimul loc în țară în funcție de numărul societăților și pe locul 41 în funcție de capitalul social în echivalent valută.
Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, valoarea capitalului social subscris de investitorii străini în celelalte județe din Regiunea de Nord-Est este următoarea: Bacău – 775 milioane de euro; Botoșani – 53 milioane de euro; Iași – 437 miloane de euro; Neamț – 118 milioane de euro; Suceava – 337 milioane de euro.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.