Sun. Dec 10th, 2023

Numerosi voluntari organizează evenimente la Biblioteca Vaslui

2 min read

La Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui este în plină desfășurare săptămâna voluntariatului. Până în acest an s-au desfășurat 20 de ediții ale Săptămânii Naționale a Voluntariatului, o perioadă deosebită pentru toți lucrătorii bibliotecii.
”Incercăm să ieșim în evidență decât de obicei. Voluntariatul nu înseamnă doar săptămâna aceasta, înseamnă o muncă care se întinde pe parcursul întregului an. Peste 60 de tineri acționează ca voluntari pe lângă biblioteca județeană și se pregătesc de foarte mult timp în acest sens. S-a stabilit ca pe lângă activitățile prestate până acum, această perioadă să reprezinte un vârf de sarcină al implicării în organizarea de evenimente, prin participarea tuturor voluntarilor și nu prin rotație”, a precizat Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui.
În această săptămâna, zilnic între orele 15.00 – 18.00, voluntarii citesc din opere literare, în funcție de vârsta auditoriului, pentru a încerca să atragă mai mult publicul spre lectură. De asemenea, voluntarii au strâns bani și au cumpărat cărți, pe care le vor oferi persoanelor care participă la seratele de lectură.
O manifestare care are loc astăzi privește interacțiunea dintre voluntarii bibliotecii cu tineri care nu sunt voluntari și in care sa le explice ce au făcut în ultimul an. Se spera ca în acest mod o parte dintre invitați se vor înscrie ca voluntari și vor participa la următoarele activități ale institutiei vasluiene de cultura.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.