Sun. Jun 20th, 2021

An compromis pentru primari, constructori si proiectanti, din cauza crizei financiare

2 min read

Lipsa programelor de finanțare a proiectelor de dezvoltare de la nivelul județului Vaslui este tot mai acută. După ce primarii s-au plâns că nu mai găsesc aplicații financiare unde să depună proiecte pentru atragere de fonduri și proiectanții avertizează asupra acestui fenomen. Specialiștii în proiectare susțin că în a doua jumătate a acestui an ne vom confrunta cu o criză a investițiilor. Mai exact, pentru primari, constructori și proiectanți 2021 va fi un an compromis. Unii primari au proiecte până la autorizația de construire, dar nu exista finanțator. Primarii sunt disperați și sunt dispuși să mai aloce fonduri de la bugetul local pentru a face proiecte. In ceea ce privește Compania Nationala pentru Investitii (CNI) primarii susțin că proiectele sunt acordate pe criterii politice și, astfel, acestea sunt scoase sau introduse pe lista sinteză.
Pe de altă parte, în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu este clar dacă va mai exista susținere financiară pentru proiectele comunelor. Acest fond prevedea o sumă de 4 miliarde de euro, prin care Guvernul voia să pună fonduri la dispoziția primarilor de orașe și comune pentru reducerea disparităților teritoriale, tranziția verde și digitalizare.
La această dată, nici pe Programul Național de Dezvoltare Locală sau pe Programul Național de Dezvoltare Rurală nu sunt noi măsuri, unde primarii să poata sa aplice proiecte pentru a finanța diferite obiective de investiții.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.