Sat. Sep 25th, 2021

Proiect ,, ȘAH = educație, socializare, solidaritate pentru copiii din Arsura, județul Vaslui”

2 min read

Asociația “Clubul Sportiv GAMBIT” Huși desfășoară proiectul ,, ȘAH = educație, socializare, solidaritate pentru copiii din Arsura, județul Vaslui”, proiect care oferă lecții de șah copiilor din comuna Arsura, județul Vaslui, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Activitățile se vor desfășura în perioada 01.05-31.12.2021, în comuna Arsura, județul Vaslui. Proiectul se adresează în special copiilor din zona rurală a județului Vaslui care doresc să învețe „sportul minții”- șahul, să participe la turnee și să câștige competiții. Prin acest proiect un număr de 20 copii vor avea materialele necesare pentru a învăța șah, pentru a participa la competiții; un număr de peste 70 copii din mediul rural vor participa la o competiție mai mare organizată în satul Arsura. Totodată Școala gimnazială din localitate N.Gh.Lupu va fi dotată cu materiale necesare și manuale pentru predarea șahului elevilor cls. 0-VIII. VĂ AȘTEPTĂM DRAGI COPII la cursuri și competiții să învățăm și să ne bucurăm împreună!
“Prin acest proiect ne dorim să atragem tot mai mulți copii din mediul rural a județului Vaslui către sportul minții, către efectuarea activităților sportive într-un mod organizat mai ales în această perioadă când copiii nu au posibilitatea participării la activități sportive și la competiții”, ne-a transmis Cornel Marius Ursan, coordonator de proiect si presedinte al Asociatiei Clubul Sportiv Gambit Husi.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară detinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Pentru mai multe informaţii privind proiectul puteți contacta coordonatorul de proiect: Ursan Cornel Marius, tel.0767802543, email: cornelmariusursan@yahoo.com.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.