Sat. Oct 16th, 2021

12 ani de la trecerea in nefiinta a Episcopului Ioachim Mareș

1 min read

Cu aceasta ocazie PS Ignatie a oficiat slujba Parastasului

Sâmbătă, 24 aprilie, s-au împlinit 12 ani de la trecerea la cele veșnice a vrednicului de pomenire Episcopul Ioachim Mareș al Hușilor. Cu acest prilej, la finalul Sfintei Liturghii de la Mănăstirea Mălinești, Protopopiatul Vaslui, Preasfințitul Părinte Ignatie a oficiat slujba Parastasului pentru cel de-al 50-lea Ierarh al Hușilor.
Preasfinția Sa l-a numit pe Episcopul Ioachim Mareș „cel de-al doilea ctitor al Catedralei și reședinței episcopale din Huși, un om care s-a angajat, cu toată ființa sa, să restaureze adevărurile istorice despre această Episcopie, iubitor de cultură și foarte generos”.
Episcopul Ioachim Mareș a fost cel care a reînnodat, în anul 1996, șirul ierarhilor din străvechiul scaun episcopal de la Huși, după ce, în 1949 regimul ateu comunist desființase Episcopia.
A păstorit la Huși până la trecerea sa la cele veșnice, în 24 aprilie 2009, identificându-se cu renașterea Episcopiei.
În memoria vrednicului ierarh, Părintele Episcop Ignatie a organizat, cu prilejul împlinirii a 10 ani de la trecerea la cele veșnice, un simpozion în cadrul căruia a fost lansat și volumul „Episcopul Ioachim Mareș, ctitor de biserici și promotor al culturii creștine”.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.