Fri. Oct 15th, 2021

Nu este exclusă privatizarea transportului local la Vaslui

2 min read

In ședința extraordinară a Consiliului Local Vaslui de ieri unul dintre subiectele discutate a fost situația de la SC Transurb SA. Primăria Vaslui s-a implicat în procesul de mediere dintre sindicat și conducerea societăți, în vederea soluționării cât mai rapide a conflictului de muncă. Cu toate acestea, după nenumărate ore de negociere nu s-a ajuns la un consens. Dacă cele două părți nu se vor înțelege, se poate apela la varianta privatizării transportului local. La Transurb trebuie să se analizeze ce se poate face și ce nu.
Societatea de condusă de un Consiliu de Administrație, care are deasupra Adunarea Generală. Acest organism trebuie sa ia masuri iar dacă problemele îi depășesc să fie adresate Consiliului Local Vaslui. Poate Adunarea Generală găsește căile de negociere cu sindicatul pentru aplanarea conflictului.
Incepand de astazi se va începe sa se lucreze la bugetul societății iar nemulțumirile sindicaliștilor sunt legate de salarizare.
Unele categorii de salariați au bani, iar pentru cine nu se vrea nu sunt bani iar banii trebuie să fie împărțiți echitabil. Sindicaliștii de la Transurb Vaslui au mai multe cerințe, cea mai importantă vizand abuzurile și discriminările conducerii societății împotriva salariaților. De asemenea, salariații mai cer condiții decente de muncă, în condițiile în care parcul auto este învechit și oricând pot avea loc accidente care să aducă atingere integrității călătorilor. Practic, sindicaliștii susțin că nu se mai poate circula cu actualele mașini. Nu în ultimul rând, șoferii de la Transurb Vaslui nu sunt de acord cu programul de muncă fracționat și cu vinderea biletelor la călători.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.