Fri. Mar 29th, 2024

Recesământul General Agricol 2021

2 min read

În perioada 10 mai-31 iulie 2021 se desfășoară, la nivel național, în toate Unitățile Administrativ Teritoriale din România, Recesământul General Agricol runda 2020.
Scopul fundamental al recesământului este acela de a oferi informații esențiale de calitate pentru politicile guvernamentale în domeniul agriculturii, inclusiv pentru evaluarea procesului de participare a României la Politicica Agricolă Comună și fundamentarea viitoarelor reforme ale acesteia. De asemenea, are ca obiectiv asigurarea de date statistice pentru fundamentarea și punerea în aplicare a politicilor naționale și europene în domeniul agricol.
Perioada și momentul de referință ale recesământului sunt anul agricol 2019-2020 cuprins între 1 octombrie 2019 și 30 septembrie 2020, pentru variabilele privind terenurile și persoanele care au lucrat în agricultură și anul calendaristic 2020 pentru gestionarea dejecțiilor animaliere. De asemena, ziua de referință pentru efectivele de animale și adăposturile pentru animale este 31 decembrie 2020, iar pentru măsurile de dezvoltare rurală, ultimii 3 ani.
Colectarea și înregistrarea datelor la recesământ se realizează de către recenzori, care sunt asimilați operatorilor statistici, prin interviu față în față, cu șeful exploatației agricole sau cu altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informațiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.
Pentru atingerea obiectivelor generale și specifice, următoarele tipuri de informații și date fac obiectul prelucrării la recesământ: informații generale privind exploatația agricolă, modul de utilizare a terenului, efectivele de animale, adăposturile pentru animale, gestionarea dejecțiilor animaliere, agricultura ecologică, persoanele care au lucrat în agricultură, alte activități aducătoare de venituri, dezvoltarea rurală și alte informații.
”Subliniem faptul că pe toată perioada de recenzare și după încetarea activității, personalul de recesământ din teritoriu și personalul individual angajat cu contract individual de muncă este obligat sa păstreze confidențialitatea datelor individuale inscrise în chestionarul de recesământ sau în baza de date”, ne-a transmis Gigel Crudu, directorul Directiei pentru Agricultura a Judetului (DAJ) Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.