Wed. May 12th, 2021

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2, ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL VASLUI

2 min read

Peste 160 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat în ultimele 24 de ore, la nivel județean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei Covid-19.
În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Județean Vaslui și Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Vaslui, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Au fost derulate 6 misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele destinate transportului de persoane.
În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate peste 190 de persoane, peste 100 de obiective/locații de interes și societăți comerciale, precum și peste 45 de mijloace de transport persoane.
Echipele de control au depistat 14 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de 4.000 lei.
Totodată, polițiștii au depistat și 14 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație, acestea fiind sancționate contravențional, cu amenzi în cuantum de 4.000 lei.

În cursul zilei de ieri, 14 aprilie 2021, începând cu ora 17:00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Murgeni au sistat derularea unui eveniment privat (aniversare zi de naștere), organizat într-un spațiu privat (interiorul unui local), din Murgeni, județul Vaslui, cu participarea unui număr de 10 persoane.
Ca urmare a celor constatate, polițiștii care au descins la fața locului și au aplicat față de organizatorul evenimentului și față de participanții identificați că nu respectau măsurile individuale de protecție un număr de 10 sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Vă amintim de TELVERDE – 0800 800 165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.
Scopul forţelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.
Ne dorim ca toți cetățenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.