Wed. May 12th, 2021

Cu ce ajuta cei de la ”Dragoste desculta” Negresti”

2 min read

Membrii Asociatiei umanitare ”Dragoste desculta” din Negresti, prin vocea Magdei savuica, cea care conduce asociatia, doresc sa spuna cam ce au mai gasit bun de facut.
”Sunt batrani a caror pensie nu acopera valoarea medicamentelor sau le-o “papa” pe toata. Da. Sunt zeci de cazuri de care ne ocupam. Si desi nu putem obtine facturi pe medicamente si nu avem justificare pentru banii cheltuiti, cum sa nu ii ajutam? Incercam in fiecare luna sa facem un efort si bucuria inapoi ne este pe masura. Mancarea calda e in continuare o binecuvantare. Sau fructele. Am gasit o masina “aprozar” care merge prin sate si le da oamenilor pe datorie. Ei depind de masina asta pentru ca mai tot timpul sunt pe minus. E dureros sa vedem cat plang batranii cand le achitam o datorie de 100 de lei de parca le dam ceva extrem de pretios. Vor sa ne sarute mainile, nu stiu cum sa ne mai multumeasca… Asta cand va mai intrebati unde se duc donatiile voastre. Cateodata, stiti ce? Cea mai buna donatie e timpul. Ne-am dus ieri pe la o batranica. S-a bucurat de mancare si ce i-am mai dus. Dar o intrebam daca o mai suna si pe ea copiii. “Ma suna mama, dar nu aud telefonul si mereu ratez apelul.”
Am cerut telefonul sa facem un test. Fusese scapat in ceva sos si era infundat. Nu ne-a luat mult sa i-l curatam cu un cutitas gasit prin iarba. Cand am facut testul din nou si s-a auzit mai tare, bunica si-a luat telefonul si l-a pupat cu lacrimi in ochi.
Ce putin am facut…si ce mult inseamna cand e facut cu dragoste. Ce am mai gasit bun de facut? Am gasit o mamica care si-a facut curaj sa-si ia copiii si sa plece din mediul violent in care locuiau. S-a mutat intr-o casa veche, cu tavan gaurit si multa nevoie de reparatie. Dar cine sa o ajute cand asistenta sociala din zona nu stie decat sa mearga sa faca evaluari ca nu e casa buna si sa ameninte ca cei mici vor fi luati daca nu repara acoperisul cel putin? Mamica Despina chiar e un caz delicat pe care il recomand celor care vor sa ajute pe termen lung. Si nu doar financiar…ma refer la o relatie de prietenie, incurajare. Daca simtiti cu povestea asta si ne stim de ceva timp, sa-mi scrieti in privat. Viata noastra pe aici e si cantec. Privim bucuria in ochi si traim momente unice in viata oamenilor pe care ii intalnim. Si pe care Dumnezeu ii iubeste atat de mult. Atat de mult. Va multumim si voua pentru iubire”, a spus, atat de frumos, Magda Savuica.

”Tot ceea ce mâna ta prinde să săvârşească, fă cu hotărâre, căci în locuinţa morţilor în care te vei duce nu se află nici faptă, nici punere la cale, nici ştiinţă, nici înţelepciune.” (Eclesiastul 9:10)

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.