19/04/2024

Comunicat de la IPJ Vaslui

2 min read

În completarea știrii de presă transmisă în data de 28 martie a.c., de Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, dorim să vă informăm, despre faptul că, în cursul zilei de astăzi, 30 martie a.c., față de bărbatul de 50 de ani, din localitatea Murgeni, județul Vaslui, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.
Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Tot în cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.

BĂRBAT CONDUCÂND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI DEPISTAT DE POLIȚIȘTII DIN MURGENI

Un bărbat din Murgeni, județul Vaslui, este cercetat, din nou, de către poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Murgeni, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
În data de 27 martie a.c., orele 20:55, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Murgeni aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drum public, din localitatea Lățești, orașul Murgeni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Murgeni.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul de 50 de ani avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. De asemenea, fiindcă bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 3,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la un spital din orașul Murgeni, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În data de 14 martie a.c., față de bărbat a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”,”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Acesta urmează a fi prezentat Judecătoriei Bârlad, pentru a fi înlocuită măsura preventivă a controlului judiciar cu măsura arestului preventiv.
Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.