Thu. Apr 15th, 2021

”Uniți pentru viață” în Episcopia Hușilor

1 min read

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc, la nivel național, a XI-a ediție a evenimentului Marșul pentru viață 2021 denumit „Uniți pentru viață”. Situația pandemică în care ne regăsim a făcut ca marea majoritate a acțiunile cuprinse în calendarul național să se mute în spațiul online.
În Episcopia Hușilor acest eveniment a fost marcat și duminică 28 martie, când, în peste 130 de parohii din cele trei protopopiate ale Eparhiei, după Sfânta Liturghie, toți cei prezenți au putut audia mesaje pro-vita prezentate de medici, psihologi sau de preoții parohi.
Oamenii au purtat pancarte cu mesaje pro-vita, pe care se putea citi: „Sunt pentru viață”, „Fiecare copil merită o zi de naștere”, „Cu fiecare copil, un înger vine în lume”, „Inima mea a început să bată la 16 zile de la concepție” sau „Avortul nu este niciodată o soluție, întotdeauna este un eșec”.
Evenimentul a fost marcat și pe esplanada Catedralei Episcopale din Huși, în prezența părintelui consilier Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, care dedică anual numeroase proiecte sociale pentru familiile cu mulți copii și pentru cele aflate în excluziune socială.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.