Mon. Apr 19th, 2021

Peste 150.000 de hectare culturi agricole, afectate de secetă în 2020

1 min read

Peste 150.000 de hectare de culturi agricole au fost afectate de seceta puternică înregistrată în cursul anului 2020. Informatia a fost facuta de directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Vaslui, Gigel Crudu.
La nivelul judeţului Vaslui s-a înregistrat o suprafaţă totală afectată de secetă de 151.444 de hectare, dintre care culturi de toamnă pe o suprafaţă de 62.137 de hectare şi culturi de primavară pe 89.306 hectare. ”Cele mai afectate culturi de toamnă au fost cele de grâu şi rapiţă. In ceea ce priveşte culturile de primăvară cel mai mult au avut de suferit din cauza secetei porumbul, floarea-soarelui şi lucerna”, a mentionat directorul Crudu.
În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural a fost prezentat şi raportul de activitate al Filialei Teritoriale de Îmbunătăţiri Funciare Vaslui, a fost aprobat programul tematicii întâlnirilor pentru anul în curs şi s-a prezentat proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de acţiuni al judeţului Vaslui pe anul 2021 pentru realizarea obiectivelor derivate din programul de guvernare.
Şedinţa Colegiului Prefectural a fost prima, din acest an, organizată cu prezenţă fizică. In cursul anului trecut întâlnirile membrilor colegiului au fost suspendate, pe fondul pandemiei de Covid-19.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.