Thu. Sep 16th, 2021

Se deruleaza recensamantul, de proba, al populatiei

1 min read

În această lună se derulează recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.
Există, desigur, și varianta în care pot sta de vorbă cu un cenzor, iar dacă refuză primesc amendă.
Această etapă este una de pregătire a recensământului național, amânat pentru anul viitor din cauza crizei sanitare.
Aproximativ 50.000 de gospodării din întreag țară vor participa la recensământul de probă, organizat de Institutul Național de Statistică. Acțiunea va avea loc în două etape.
În perioada 10-16 martie a fost de completat un chestionar electronic, iar în a doua jumătate a acestei luni cenzorii fac interviuri față în față în cazul familiilor care nu au acces la internet.
Pentru completarea formularelor online autoritățile au creat platforma recensamantromania.ro. Românii selectați vor primi în cutia poștală un pliant cu un cod QR necesar înregistrării.
După ce vă înregistrați în platformă, Institutul Național de Statistică va genera chestionare electronice pentru fiecare membru al familiei, care pot fi completate și de o singură persoană. Intrebarea care se pune este: cati au vazut respectivele formulare si mai ales cati dintre ei le-au si completat?!?

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.