Mon. Apr 19th, 2021

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII VASLUIENI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

2 min read

În perioda 22-23 martie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Vaslui sprijiniți de polițiști locali, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii producerii accidentelor rutiere.
În cadrul activităților au fost verificate peste 75 de vehicule și legitimate peste 90 de persoane.
În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), în valoare de peste 8.500 de lei. De asemenea, au fost reținute și 8 limitei legale de viteză (1) și nerespectarea culorii roșii a semaforului electric (1).
Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.
Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule!
Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public.
Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate.
Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea neregulamentară (4), neprezentarea la unitatea de poliție competentă, în termen de cel mult 24 de ore, de la producerea unui eveniment rutier (2), depășirea limitei legale de viteză (1) și nerespectarea culorii roșii a semaforului electric (1).

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.