Mon. Apr 19th, 2021

Spectacol omagial Romeo Talmaciu

2 min read

Profesorul Romeo Tălmaciu, creatorul Fanfarei Rotaria, a fost omagiat în cadrul unui spectacol special care a avut loc la Centrul de Afaceri Vaslui. Cu acest prilej Fanfara Rotaria a susținut un recital. Data, 9 martie, nu este aleasă întâmplător, pentru că în această zi Romeo Tălmaciu ar fi trebuit să împlinească 65 de ani.
Romeo Tălmaciu s-a născut la 9 martie 1956, a absolvit Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași si a creat fanfara “Rotaria”, un adevărat ambasador al Vasluiului, cu care a obținut, an de an, nenumărate premii la concursuri naționale și internaționale.
Generatii de instrumentisti au urcat pe zeci de scene din intreaga lumea la sute și mii de festivaluri și concursuri. Din 2000, de când a fost înființat formația Rotaria și mai apoi Rotaria Junior, au fost aduse sute de premii, diplome și trofee. Cel mai emoționant moment a fost cel din Belgia, din 2006, unde au participat la un festival și au luat toate premiile puse la ”bataie”. A urmat participarea la ”Românii au talent” precum si la alte si alte manifestari culturale.
Mulți dintre copii aveau instrumentele lor, cumpărate de ei. Veneau din toate zonele județului la Rotaria și doreau să învețe să cânte la instrumente, ceea ce însemna că au dorinta si pasiune. De altfel fara pasiune nu se poate face mare lucru. În dimineața de 15 noiembrie 2018 inima profesorului Tălmaciu a încetat să mai bată.
„ROMEO, marți, pe 9 martie, ar fi trebuit să adaugi încă un an șirului vieții tale. Ne vom întâlni și vom povesti despre tot ce ai făcut în scurta-ți trecere pe Pământ. Urma ta determină recunoștința noastră, a celor din comunitatea pe care ai slujit-o cu credință. Copiii de la Rotaria, proiectul profesional atât de drag ție, ne vor reaminti de tine, prietene! Odihnă sufletului tău!”, a scris pe contul său de socializare Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.