Mon. Apr 19th, 2021

Ce este si ce vor de fapt cei de la ”Dragoste desculta”?

2 min read

Va tot aducem in atentie gesturile celor de la Asociatia ”Dragoste desculta” din Negresti. Dar ce fac, de fapt si de drept, spune chiar Magda Savuica, nimeni alta decat cea care coordoneaza activitatea asociatiei.
”As dori sa va reamintesc putin viziunea cu care am inceput proiectul Dragoste in actiune care mai tarziu a devenit Dragoste Desculta. Credem ca nimeni in viata asta nu isi poate schimba obiceiurile daca mai inainte de asta nu primeste dragoste si incredere de la cel care il indruma. (Asta inseamna practic zeci de vizite, implicare activa in urgente, rabdare si rugaciune)
Credem ca nimeni nu are dreptul sa judece si sa isi dea cu parerea atata vreme cat nu a incercat primul sfat: sa ofere ajutor si dragoste ca mai apoi sa primeasca incredere.
Credem ca e asa inconstient sa dai sfaturi de curatenie unei mame cu 9 copii care nu are apa curenta si isi cara cu galetile de la 200 m de la fantana vecinilor. Cand veti trai exact la fel abia atunci puteti sa spuneti si eu am facut asa si am facut mai bine.
Cati dintre voi ati venit din familii in care educatia nu a contat, voi nu prea ati contat, toata viata era despre o lupta apriga cu foamea si supravietuirea? Cand parintii lor au facut exact la fel…ganditi-va numai cat va ia voua sa inlocuiti voi un obicei prost cu unul bun. Si dupa aia aratati cu degetul.
Nu va imaginati ca noi nu le spunem. Ii incurajam sa se protejeze si sa nu perpetueze obiceiurile proaste. Le dam bani de consultatii, ii ajutam in relatia cu scoala si asistenta sociala. Dar mai inainte de toate, misiunea noastra este: ii ajut aici, acum. Pentru ca maine e posibil sa fie prea tarziu!
Lista ar fi lunga. Dar daca ceva din ce am scris mai sus va zgarie pe creier inseamna ca nu sunteti in locul potrivit. Nu am militat niciodatat si nici nu ne-am chinuit sa strangem adepti in jurul nostru, fonduri multe sau mai stiu eu ce. Am vrut sa lucram cu inima si cu oameni care cred ca iubirea Cereasca poate sa transforme.
Daca nu aveti aceleasi valori cu noi, faceti-ne un favor si parasiti pagina. Ne-am saturat ca oamenii pe care ii ajutam sa fie raniti si sa aiba sechele cand se vad pe facebook din cauza comentariilor urate. Ne-am saturat sa muncim sa le respectam demnitatea si sa le castigam increderea ca sa vina cineva sa ne dea sfaturi si sa ne corecteze. Noi asa lucram. Pentru asta traim.
Multumim pentru iubire!”, spune, atat de frumos, Magda Savuica.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.