Thu. Apr 15th, 2021

Programul național pilot de tip ”Școala după școală”

1 min read

Peste 3.800 de elevi din județul Vaslui vor participa, începând de luni, 8 martie, la activitățile din Programul național pilot de tip „Școala după școală“.
Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a stabilit unitățile de învățământ vasluiene care vor organiza activități remediale în cadrul Programului național pilot de tip „Școala după școală“.
Scopul principal al programului este de a acorda sprijin elevilor pentru a-și formarea competențele specifice și de a diminua riscul de părăsire timpurie a școlii. În cadrul grupelor alcătuite în 66 de unități de învățământ din județul Vaslui, la activitățile remediale vor participa 1.744 elevi din clasele primare și 1.884 de elevi din clasele gimnaziale. In alte 16 unități cu personalitate juridică se implementează alte programe prin care se desfășoară activități remediale. Începând de luni, 8 martie, în școlile participante la Programul național pilot de tip „Școala după școală“ grupele alcătuite din cel puțin 12 elevi vor participa la 20 de ore de activități pe lună. Acestea vor fi proiectate și susținute de cadre didactice calificate provenind din școala care organizează programul sau din alte unități de învățământ.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.