Mon. Apr 19th, 2021

Sa ajutam batranii de la Centrul de la Tutova

2 min read

Am intrat in posesia unui apel facut de activista civica și filantropica Justina Georgiana Motaș, din Bârlad. Aceasta doreste sa fie susținută de persoanele care pot si doresc să doneze aparate de radio noi, pentru bunicii și părinții noștri care stau în cele 27 de camere de la Căminul de persoane vârstnice de la Tutova, Județul Vaslui.
https://www.facebook.com/photo?fbid=3856221481064809&set=a.738161672870821

“Bună, dragilor,

“Cine are un bătrân, să-l prețuiască, cine nu, să-și cumpere.”

O expresie extrem de dragă mie, învățată în copilărie de la bunica mea și înțeleasă pe calea cea grea, după ce am pierdut-o.
Nu intru în detalii sensibile pentru că scopul acestei postări este unul care trebuie să aducă bucurie.
Cât de mult iubiți muzica? Ce efect are asupra voastră?
În luna Decembrie am avut deosebita onoare să vizitez Căminul de bătrâni de la Tutova, Vaslui. A fost prima mea experiența într-un loc plin de bunici și bunicuțe care tânjesc după o clipă de atenție și o îmbrățișare caldă. Nu pot exprima în cuvinte ceea ce am simțit, fiindcă ar fi prea “trificil” de explicat. O…”tornadă” de emoții.
Dar să trec mai repede la scopul postării. Vă spun că la Tutova sunt 27 de camere unde sunt găzduiți bunicuții. Camere unde domnește liniștea. Cum ne simțim când nu auzim ora exactă, nu știm în ce zi suntem, nu auzim o melodie sau orice alta știre care poate fi importantă?! Eu m-aș simți izolată și anxietatea mea ar suferi cel mai probabil de anxietate.
Pentru cele 27 de camere, îmi doresc din tot sufletul să putem asigura câte un aparat de radio/cameră. Un radio micuț care să umple liniștea din camere cu muzică, la un volum moderat, bineînțeles.
Reușim să punem umăr la umăr și să aducem un zâmbet bunicilor?
Dacă empatizați cu acest obiectiv și credeți la fel ca si mine, că un aparat de radio poate aduce bucurie, va rog să îmi scrieți și eventual să ne unim forțele ca să îmbrățișăm provocarea.
Mulțumesc din suflet pentru ca ați citit, știu cât de prețios este TIMPUL!
Va rog răspândiți magia și distribuiți!
Rămân recunoscătoare cu toată inima”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.