Thu. Sep 16th, 2021

Remember Ion Chirac

2 min read

Frații Chiriac au fost promovați pe pagina „Simțire românească” de Ionel Popa de ziua lui Ion, în 2013. A ales atunci piesa „Actorul” ….. La înmormântarea lui Ion, cei prezenți au putut asculta piesa, lângă trupul neînsuflețit, din nefericire… Va fi în inimile noastre prin muzica și intepretările lui!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

20 februarie 2013 ·

”Ion și Gelu Chiriac au văzut lumina zilei în satul Ghermănești, aproape de vama Albița, iar cei care i-au descoperit și format sunt profesorii Teodor Lemnaru și Anton Gheorghe Irimia. Aduși pentru concerte la Vaslui de când aveau 12 ani, de Elena Condrea, ei au devenit repede cel mai popular și îndrăgit duet din județ.
Al doilea pas important pentru frații Chiriac a fost întâlnirea cu poetul Adrian Păunescu, care i-a luat sub aripa lui ocrotitoare și, timp de zece ani, i-a inclus în echipa cu care a cutreierat țara. După destrămarea cenaclului Flacăra, frații Chiriac au susținut concerte alături de cei mai mari artiști ai țării, ani la rând. Într-o bună zi, Gelu a plecat la Târgoviște, Ion a rămas la Vaslui un timp, apoi a plecat la Iași. Asta până în 2006, când s-a întors.
Actrița Ana Vlădescu spunea odată că, atunci când îi vedea la televizor sau îi asculta pe frații Chiriac, se înfiora pentru că aduceau oamenilor chipul satului românesc, cu puritatea, cu durerea și trăirile lui. Atunci când ea l-a recunoscut pe Ion după un amar de vreme și a spus cuvintele acestea, am fost surprinsă plăcut. Apoi, zeci, sute de oameni și-au amintit de frații Chiriac ca de-o icoană dragă”. Aceste randuri ale lui Ionel Popa, presedintele Asociatiei umanitare ”Solidar” Vaslui te bucura, insa te si intristeaza. Te intristeaza pentru ca Ion Chiriac nu mai este, de cateva zile, din pacate, printre noi. Printre noi a fost acum ceva timp in comuna Botesti. Eram chiar cu Ionel Popa. Invitat de acesta, Ion Chiriac a cantat in fata multor locuitori ai comunei. Seara, dupa spectacol, ”la un pahar de vorba” am depanat amintiri dintre cele mai frumoase. Si la masa Ion Chiriac nu s-a putut desparti de chitara sa ”fermecata”. Ne-a cantat noua, celor prezenti acolo, pret de circa 40, poate 50 de minute. Cu vocea sa de inger trimis de Dumnezeu pe pamant sa ne incante. Ce s-ar mai putea spune? Poate doar atat: ne vei lipsi mult, Ion Chiriac! Noua, tuturor celor care te-am cunoscut. Dumnezeu sa te ierte si sa te odihnesti in pace!

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.