Thu. Feb 25th, 2021

Ajutor nerambursabil de 3.000 de euro/hectar pentru cultivatorii de usturoi

1 min read

Ajutorul de minimis pentru cultura de usturoi continuă și în anul 2021. Ministerul Agriculturii a anunțat că valoarea maximă al sprijinului financiar pentru fermieri va fi de 3.000 euro/hectar.
În ultimii ani tot mai mulți fermieri din județul Vaslui au ales să cultive usturoi. Anul trecut, 17 fermieri din judet s-au înscris în programul de susținere a producției de usturoi, iar 15 producători au înființat plantații.
Beneficiarii schemei de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a productiei de usturoi au obligaţia de a obţine o producție de minimum 3 kilograme usturoi/10 metri pătrați (mp), pe o suprafața cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp. Pentru anul 2020, valorificarea producţiei de usturoi s-a efectuat în perioada 1 iulie – 20 noiembrie iar documentele justificative s-au depus la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Vaslui până la data de 27 noiembrie 2020.
Ȋn ceea ce privește eligibilitatea în acordarea acestei forme de sprijin financiar, solicitanţii au obligaţia de a îndeplini o serie de condiţii: să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp – marcată la loc vizibil cu o placă-indicator, să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol, să facă dovada producției realizate prin documente justificative, precum și să deţină registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, completat la zi cu tratamentele aplicate.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.