Sun. Feb 28th, 2021

In 21 de unități școlare se va învața în online

1 min read

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui a anunțat că săptămâna viitoare elevii din 21 de unități de învățământ rămân acasă, urmând a învăța în sistem online. Aici a fost schimbat scenariul în roșu, după ce rata de infectare cu virusul covid a trecut de 3 la mie.
Doar la Școala Poienești elevii sunt nevoiți să stea în fața tabletelor sau calculatoarelor, după ce clădirea școlii a fost afectată de un incendiu. Alte 100 de unități școlare vor fi în scenariul galben, unde la cursuri vor fi prezenți copiii preșcolari, cei din clasele primare și elevii din clasele terminale, a opta și a XII-a. De asemenea, 519 școli vor fi în scenariul verde, unde se va învăța față în față.
Față de săptămâna aceasta, 75 de unități școlare vor schimba scenariul pentru perioada următoare, din care 47 de unități vor trece în scenariul verde. Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.