Fri. Feb 26th, 2021

Ziua si gestul pentru cei de la ”Dragoste desculta” din Negresti

3 min read

O noua zi, un nou gest frumos, laudabil, marca ”Dragoste deculta”, Asociatia umanitara din Negrestii de Vaslui, asociatie condusa de Magda Savuica. O parte dintre membrii asociatiei au ales sa mearga la alti oameni cu nevoi de tot felul, oameni pentru care si o vorba buna, spusa exact cand trebuie, inseamna nespus de mult.
”Am ales ziua asta cu ceață și noroi să urcăm pe niste dealuri îndepărtate ca să cunoaștem oameni. Bătrâni, familii. Să vedem cum se descurcă în toiul iernii, să vedem cum se simte viața pe la ei.
Oameni pozitivi, băbuțe fericite, copii bucuroși că s-au întors oamenii ăia cu cadouri. Case în care plouă, locuințe cu pământ pe jos și în care mâncarea principală constă în mămăligă cu… mămăligă.
În care Bunul Dumnezeu e mereu pomenit, chiar și printre lacrimi. Ulițe care adună surd zeci de oameni care își varsă ofurile și au nevoie de ajutor. Undeva deoparte vedem un bătrân cu o trompetă. Nu ne-a cerut nimic, a început să acompanieze divin ceața și bucuria oamenilor. Ce moment înălțător!
Dintre toate istoriile astea de viață… mi-a rămas gândul la Romica. O fată de 39 de ani, cu o minte și dezvoltare specială, un fost copil fară prea multe șanse care a ajuns un adult de care fug toți.
Nu a avut pe nimeni s-o îndemne cu drag la școală, să o trimită mai devreme la culcare, să îi dea porția cea mai bună de mâncare.
Ea s-a trezit devreme să facă treabă, tot ea primea bătaia când ceva nu mergea bine, tot ea a rămas să trăiască singură pe lume într-o cămăruță cu acoperișul pe cale să cada.
Avea o atitudine așa pozitivă și amuzantă, am găsit-o ajutând o femeie la cărat apă.
M-am gândit imediat….ce ar fi fost în viața și în inima ei daca avea alte șanse? Daca avea parte de bunici, părinți mai buni… de oameni implicați care să o iubească…
Cu ce am fost eu mai specială că ea?
Ce bine e că la final Cerul ne iubește pe toți la fel… și în ochii Lui Dumnezeu parcă oamenii cu destinele așa frânte sunt cei mai iubiți.
De ce povestim toate astea? Ca să știți că noi suntem aici ca să îi iubim pe oameni în orice punct al vieții ar fi. Oamenii ăștia nu ne cer nimic. Ba mai mult, ne oferă oportunitatea de a citi în viețile lor și de a-i cunoaște.
Așadar, descurajăm vehement orice tentativă de a le judeca alegerile sau de a le jigni stilul de viață. Treaba noastră e să iubim și, daca se poate, sa ajutam. Atât si nimic mai mult”, spune, atat de frumos, Magda Savuica.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.