Thu. Sep 16th, 2021

Cei de la ”Dragoste desculta” au ajuns si in judetul Neamt

2 min read

Gesturile membrilor asociatiei umanitare ”Dragoste desculta” din Negrestiul Vasluiului nu contenesc. De aceasta data cei de acolo au ajuns si in judetul Neamt. Tocmai in judetul Neamt. Cu alte cuvinte bunatatea unor oameni nu are margini si trece, deseori si hotarele judetelor. Astfel au stat lucrurile cu ceva timp in urma, cand au mers in judetul Prahova, astfel au stat lucrurile si acum. ”Undeva in judetul Neamt, unde Siretul isi traseaza calea printre dealuri misterioase exista asezari intregi parca desprinse din alte filme decat cele cu care suntem noi obisnuiti. Acolo porcii umbla liberi pe ulite, “ratetele si doctorii” suna ca si cum ar fi la mii de km distanta si mersul la spital intervine atunci cand bolile sunt extrem de avansate si nu trec cu ceai sau paracetamol. Noroiul este realitatea lor din fiecare sezon umed, apa potabila la fel, sa tii cate 8 copii curati atunci cand nu ai decat o incapere devine aproape imposibil. Daca o iei la plimbare printre case, zaresti mereu de dupa un geam sau dupa o casa cateva perechi de ochi negri si speriati. “Cine sunt astia, ce mai vor si ei, sunt prietenosi? “
Noi avem marea bucurie ca avem cu noi un “translator” care vorbeste romanes asa de fain, ca atunci cand le zice:
“O del te bine cuvinteltut, socheres?” a descretit deja toate fruntile.
Nu sunt multi cei care-i cauta, nu sunt multi cei care incearca sa-i inteleaga, dar va spun: in ultimii ani am trait momente inaltatoare printre ei. Dumnezeu e aproape de omul zdrobit si marginalizat, Dumnezeu e mai intens acolo decat in alte parti unde oamenii par ca le au pe toate puse la punct.
Copiii sunt incredibil de frumosi si lipiciosi, femeile muncite de dimineata pana seara, barbatii cu umerii aplecati de griji. Acolo am fost azi sa lasam bani de retete si sa le cunoastem povestile. Acolo vrem sa asiguram masa calda la scoala pentru ca cei mici sa fie si mai motivati sa mearga sa invete. Acolo ne e inima. Noi suntem ”Dragoste Desculta”. Inlocuim prejudecati cu momente de iubire primita din Cer”, transmite Magda Savuica, coordonatoarea Asociatiei umanitare ”Dragoste desculta” din Negresti.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.